Lichaamsgerichte psychotherapie

Lichaamsgerichte psychotherapie ziet het lichaam en de psyche als onlosmakelijk met elkaar verbonden. ‘ Ergens buikpijn van krijgen’, ‘ Een brok in je keel hebben’. Doorgaans komen te lang aanhoudende emotionele problemen via het lichaam tot uiting. Lichaamsgerichte psychotherapie is niet alleen therapie maar ook zelfontwikkeling en zelfontplooiing stimuleren.

Behandelwijze/Therapie

Lichaamsgerichte psychotherapie is een verzamelnaam voor onder andere integratieve bewegingstherapie, EFT, NEI, bio-energetica en postural integration. Het doel bij lichaamsgerichte therapie is telkens de vermindering van (psychische) klachten, de lichaamsgerichte psychotherapie gaat. Meestal gepaard met therapeutische gesprekken.
Bij YinYangela maken we ook gebruik van Bewegingen uit de BOCAM® vanuit de taichi / qikung / wudang / wushi of yoga om de emotie of trauma spanning te kunnen helen.


Bewegingsexpressietherapie, Haptonomie, Lichaamsreflexologie, NEI, Neuro sensomotorische reflexintegratietherapie, BOCAM®, Traumaverwerking en healing, Life Science therapie