Natuurgeneeswijzen

Vakgebied: Natuurgeneeskundige therapie
Erkenningsnaam: Natuurgeneeskundig therapeut
Prestatiecode: 24005

Natuurgeneeskundige therapie maakt gebruik van natuurlijke methoden en technieken die het eigen herstelvermogen van de cliënt stimuleren en versterken. Alle geneeswijzen in alle culturen zijn begonnen als een natuurlijke geneeswijze. De oorsprong van de hedendaagse (westerse) geneeskunde ligt bij de vroegste volkeren rond het huidige Irak en Iran. Natuurgeneeswijzen zijn heel divers en holistisch van aard.

Behandelwijze/Therapie

Er is samenstel opgesteld waaraan een geneeskundige behandeling moet voldoen; het ontstaan van een vertrouwensrelatie tussen therapeut en cliënt, acties van de zijde van zowel de behandelaar als cliënt om de herstelprocessen in gunstige zin te beïnvloeden. De therapeut bestuurt het totale proces op basis van feedback en bijsturing. Er is een grote verscheidenheid aan natuurgeneeswijzen bekend in Nederland.


Bach bloesemtherapie, Bloedzuigerbehandeling, Holistische gezondheidstherapie, Japanse geneeskunst, Leefstijlgeneeskunde, Tincturen, Vitamines en mineralen, Life Science therapie, Levend bloed analyse (LBA), Frequentie therapie van Vita Producten uit Zeewolde.